пʼятницю, 1 травня 2015 р.

РОЗСТРІЛЯНЕ ВІДРОДЖЕННЯ

     
26 квітня 2015 року видавництво "Основи" презентувало збірку найкращих творів українських письменників, понівечених радянською системою. До виходу книги спільно з ТСН.ua видавництво підготувало спецпроект, у якому ми опублікуємо раніше засекречені документи КДБ.
     Доба Розстріляного відродження — особлива сторінка в історії української літератури. Цей короткий період (1920-ті – початок 1930-х років) умістив таку кількість талановитих митців, зухвалих новаторських експериментів та безкомпромісних шедеврів, якої вистачило б на ціле сторіччя.
      Кожен із визначних діячів Розстріляного відродження відчув на собі репресивну машину тоталітарної системи. Біографія майже всіх митців цього покоління завершується словами "розстріляний", "загинув у засланні", "наклав на себе руки". А ті, кому вдалося вціліти, вже ніколи не змогли творити так само сміливо й самобутньо, як під час цих буремних років.
     "Розстріляне відродження" — книга про тих, кого система зламала або знищила. Це не тільки прекрасні вірші та новели, які нікого не залишать байдужими, це пам'ять про геніальних людей, які не знали страху і у найтемніші часи мали сміливість говорити правду. Ми щодня публікуватимемо невідому раніше історію одного з письменників доби Розстріляного відродження.
Докладніше читайте тут http://tsn.ua/special-projects/kdb/ 

Немає коментарів:

Дописати коментар