середу, 29 квітня 2015 р.

Елементи компаративного аналізу

       "Лісова пісня" Лесі Українки 

    та "Синій птах" Моріса Метерлінка

    Під час вивчення теми «Символічність образів Мавки і дядька Лева – уособлення духовності і краси. Мати Лукаша й Килина – антиподи головній героїні Мавці. Природа і людина у творі» доцільно використати елементи компаративного аналізу. Наприклад, з’ясувати у чому полягає близькість тематики п’єс М. Метерлінка «Синій птах» та Лесі Українки «Лісова пісня».
    Варіанти роботи над п’єсами:
  •  використання інтерактивного плакату, виконаного у сервісі Веб 2.0 Glogster.
   Інтерактивний плакат - це мультимедійний постер, на якому можуть бути представлені тексти, фото, відео, звукові файли, графіка, посилання та ін. Їх можна відправляти на інші ресурси. Він органічно інтегрується в класно-урочну систему. У цифрових освітніх ресурсах цього типу інформація представляється не відразу, вона розвертається залежно від дій користувача, який управляє нею відповідними кнопками. Плакат за своєю суттю — це засіб надання інформації, тобто основна його функція — демонстрація матеріалу.
     Використання інтерактивних плакатів в навчальному процесі сприяє тому, що учні краще сприймають матеріал, підвищується інтерес до предмета, підвищується ефективність їх самостійної роботи та впливає на якість формування практичних умінь і навичок. Плакати формують уміння самостійно працювати з джерелами інформації, дають змогу учню бачити результат та оцінку своєї праці, можливість знайти правильну відповідь, поглибити знання.



(Для роботи з інтерактивним плакатом, потрібно відкрити його у повноекранному режимі)

  • презентація, виконана за допомогою надбудови «Mouse Mischief». 
У презентації Леся Українка «Лісова пісня» слайди створено за допомогою надбудови «Mouse Mischief». Отже, завдання учні можуть виконувати одночасно, скориставшись лише мишами. Кожен учень має авторизуватися (обрати свій маркер). Так, завдання на 2-5 слайдах передбачає можливість обрати одну правильну відповідь, слайди 6-8 – встановлення відповідності. Кожен учень має обрати свій колір і з’єднати об’єкти.
Примітка. Презентація коректно працює тільки за умови завантаження надбудови "Mouse Mischief"





Немає коментарів:

Дописати коментар