пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

День української писемності та мови

       
 Нетлінним скарбом століть називають національну мову і літературу – скарбом, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє. Мова – живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей нетлінний скарб, прислухаючись до порад відомого нашого поета Максима Рильського:





Як парость виноградної лози,
Плекайте мову.
Пильно й ненастанно
Політь бур’ян.
Чистіша від сльози
Вона хай буде.
Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.

     З нагоди Дня української писемності та мови вчителі-мовники Новопразького НВК Бугайова Н.А. і Пишна Г.В. організували свято «Знаю українську!».

         Програма свята була досить насиченою. Це і флешмоб «Я обираю українську», і змагання між збірними командами класів (5–6 класи «Літописці», 7–8 класи «Рідна мова», 9–11 класи «Народжені у вишиванках»), і конкурс колажів онлайн.

       Також, за традицією, 9 листопада кожен може взяти участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Учні та вчителі Новопразького НВК не лишилися осторонь такої події.

        Не забули організатори свята і про міжнародний конкурс української мови імені П.Яцика. Було проведено I шкільний етап конкурсу за результатами якого обрано переможців, які будуть представляти навчальний заклад на районному етапі.
       За підсумком усіх конкурсів визначено трьох переможців, що набрали найбільшу кількість балів: Бегма Аліна (10 клас), Татусько Дар’я (10 клас), Гейко Дар’я (9–А клас). Призери отримали цінні подарунки, надані спонсором (жителем Нової Праги, що зараз мешкає у столиці), який виявив бажання залишитися невідомим.


Немає коментарів:

Дописати коментар