четвер, 2 квітня 2015 р.

4 квітня відзначають День веб-майстра

Дата цього свята вибрана невипадково: цифри 4.04 нагадують по своєму написанню помилку 404 ("Сторінка не знайдена"), що має пряме відношення до роботи веб-майстрів. До того ж ця дата збігається з Міжнародним днем інтернету, передає УНН
     Веб-майстер - професія досить нова, вона з'явилася зовсім недавно, в століття розвитку інтернету. Веб-майстер - це людина, що займається розробкою веб-сайту або корпоративного додатка в інтернеті.
   
 Вперше термін "веб-майстер" ввів в обіг Тім Бернерс-Лі в документі "Керівництво за стилем гіпертексту в онлайні" в 1992 році. На початку 1990-х, коли "загальнодоступний" інтернет ще тільки починав розвиватися, функціонал перших веб-майстрів був дуже різноманітним: він включав в себе обов'язки веб-дизайнера, автора і модератора сайту, програміста, системного адміністратора, контент-менеджера (відповідального за смислове наповнення сайту), співробітника технічної підтримки сайту. З розвитком інтернету і появою більш великих сайтів технології їх розробки удосконалилися, що призвело до виділення спеціалізацій веб-майстрів в різні професії.

Немає коментарів:

Дописати коментар